Vårt største konkurransefortrinn

Publisert: 20.06.2013
- Anett Gunnerud & Fred Voldset
Vi har det beste støtteapparatet i bransjen. De er vårt største konkurransefortrinn. For hvem andre har folk som står opp kl 04.30 for å rekke å bake eplekake før jobb, til 50 middelaldrende menn en ordinær torsdag i april? Eller som bruker hundrevis av timer med fotoapparat, filmkamera og redigering, for å få de samme gutta til å føle seg som liksom-proffer? For ikke å snakke om at de stiller opp på hver bidige trening, slik at vi ALLTID kjører med bil eller MC både foran og bak toget. Mon tro om de vet hvor heldige de er, disse Sepurarytterne..?

Vi har spurt alle i støtteapparatet hva som er "greia" med Team Sepura, i og med at de bruker så mye av fritiden på dette. Ikke alle ønsker å stikke seg frem, men her er noen av kommentarene...


Pål Harseth

Det er morsomt å være en del av, og kunne bidra inn i et så ambisiøst prosjekt. Det er stort å kunne trekke i Sepurahabitt og kjenne på den kollektive vinnermentaliteten.
For en som dyrker 40 års-krisa med sykkel, er det også utrolig lærerikt. Selv om man ikke har watten til å sitte i rulla er det utrolig mye man kan ta med seg av treningstips og strategier for å dyrke den friskt videre. Blø sammen!


Trine Marken

Å få mulighet til å få være med i et slikt prosjekt er bare helt fantastisk! Jeg liker energien, latteren og det som etterhvert har blitt et utrolig godt samhold i gruppa. Vinnerviljen, eller mer presist; den kollektive viljen til å sette laget først er unik. Eller, den har ihvertfall jeg aldri opplevd før. Alle og enhver som tar del i prosjektet er viktige for at det skal lykkes, og jeg føler virkelig at støtteapparatet blir verdsatt som en viktig del av dette. Team Sepura har vært et eventyr og fantastisk morsomt å få lov til å ta del i.


Svein Fagereng

Greia med Team Sepura og hvorfor jeg bruker så mye av fritiden til dette er jo så mye. For det første er det utrolig gøy å få være med på, og ikke minst spennende. Skjer jo noe hele tiden uansett om det er trening eller ritt. Punkteringer og hjulskift, pesing i riktig fart opp i rulla igjen i 60-70 km/t. Persen vår er 90...
Men det viktigste er å få rytteren opp i rulla med så friske bein som mulig. Og når jeg får tommelen opp fra rytteren i det han når rulla, blir jeg både stolt og glad. Er jo syklist selv så jeg vet hva som kreves og hvor vondt dette føles samt hvilket adrenalinkick dette også gir. Utrolig gøy er det :).
Får adrenalinkick i følgebilen jeg faktisk.

Det å ha et felles mål sammen med denne gjengen her har vært helt fantastisk, og en glede å få være med på. Sette laget først og alt annet til siden passer meg perfekt. Spre glede og gi inspirasjon til gutta slik at de kan yte maks er noe jeg håper jeg har bidratt med. Være sammen med Team Sepura har gitt meg både gode venner og minner for livet. Utrolig gøy å få oppleve en ledelse og kapteiner som er helt i øverste klasse etter min mening.

Tilslutt kan jeg ikke få skryte nok av Trines hjemmebakst! :))


Øystein Hansen

Nå har ikke jeg akkurat tatt på meg den mest tidkrevende oppgaven, men for meg er dette moro å være med på ettersom hele prosjektet er veldig spennende – å se hva man kan få ut av et lag med hardtsatsende amatører.
Det at det er tidsbegrenset, og at mange av rytterne tidligere har vært konkurenter nå skal satse sammen gjør det også litt ekstra spennende å følge med. Skal man kunne få til noe sånt er man også avhengig av at noen er med å bidra utenfor “rulla”. Det var derfor artig å bli spurt om man kunne bidra med noe. Det at man også har flere kompiser som er med og sykler på laget er jo også med på at man føler litt tilhørighet og får lyst å bidra.


Anders Stenbock-Haakestad

Når jeg først sa ja til å være med i første runde hadde jeg ikke helt sett for meg hva jeg gikk til. Det tok ikke lang tid før man forstod at dette ikke bare var å ”være” med, men en oppgave man tok veldig seriøst. Opplegget var profesjonelt, gutta var supermotiverte og målene var hårete. Sepura er ikke bare et lag, men har blitt som en familie. Det å samle syklister fra klubbene i Østfold har vært en suksess. Det å bli kjent med alle sammen har vært en glede.

Når Fred bestemte at det skulle bli en runde til så var det ikke vanskelig å si ja. Det å være en del av støtteapparatet til denne gjengen er helt topp. Oppleve oppturer og noen små nedturer, men vi kjemper alle sammen for å nå målene. Ikke bare skal gutta sykle fort, men støtteapparatet må også fungere optimalt for å legge alt til rette slik at gutta kan konsentrere seg om å sykle fort. Vil nok påstå at bedre støtteapparat skal man lete lenge etter. Nå er det kun finalen igjen og vi i støtteapparatet gir 110% for at vi avslutter med et smell!!


Arvid Moen

Personlig har jeg vært aktiv syklist i ca 25 år. I løpet av disse årene har jeg syklet mange ritt - både i terreng og på landeveien, som feks Tr.heim-Oslo, Lillehammer-Oslo, Jotunheimen Rundt, Birken, Trans Østerdalen osv. Jeg har aldri prestert i toppen på noen ritt, men jeg gir alltid maks av det jeg klarer! Med bakgrunn i mine erfaringer vet jeg smertelig godt hvor mye man må mobilisere i alle ledd for å klare å prestere på det nivået Team Sepura gjør i dag.

Jeg er mektig imponert over de resultatene Team Sepura har oppnådd, og da jeg fikk en henvendelse om å bidra i støtteapparatet i 2013 var jeg aldri i tvil. Prestasjonene kommer som et resultat av målrettet arbeid fra ryttere og støtteapparat, og det er ingenting som rører meg mer enn å se den gleden som brer seg idet seieren er et faktum!!!
Jeg ser ingen stjerner i dette laget - kun et stort team som jobber mot den store finalen: Seier i Lillehammer-Oslo 2013! Jeg bruker mer enn gjerne deler av min fritid for å hjelpe laget med dyrebare sekunder. Emile Moberg, signatur