Treningsopphold i Spania

Publisert: 17.12.2012
- Emilie Moberg
Her kommer en kort reiserapport for å misunne dere som er hjemme i vinter-Norge. Jeg er i Spania, nærmere bestemt i Algorfa/Guardemar, ca en halvtimes kjøring sydover fra Alicante. Her gjennomfører jeg min første treningsbolk på landeveien, som en del av oppkjøringen til 2013 sesongen. Familien til Sondre (min samboer) har leilighet her nede og vi er så heldige å få låne den omtrent når vi ønsker. Både Norwegian og Ryanair har også billige direkteruter hit.

Det er ikke like varmt her nå som det er på Gran Canaria og heller ikke like mye fjell, men det er et perfekt sted til den første treningsbolken i syden. Det har vært 15-17 grader og sol hver dag, helt ypperlig for trening og dessuten, når det ikke så stor varmeforskjell, blir det ikke noe større problem å akklimatisere seg når man kommer hjem.
Lengre ute i sesongoppkjøringen hadde jeg nok savnet mer fjell, men akkurat nå kan det være lurt å unngå de veldige lange klatringene for å unngå vonde knær og andre belastningsskader tidlig i oppkjøringen. Det er flere bakker på 5-7 km hvor det er mulig å kjøre bakkeintervaller og styrketråkk.

Det er første gang jeg er på treningssamling i sydligere strøk før jul. Det er ikke et must å dra på samling så tidlig hvis man skal være i form i mars, men har man gjennomført en bra mengdebolk før jul, så står man bedre rustet på neste samling i januar. Den vil foregå i Nice Frankrike, og da blir det hardkjør. Jeg skal også starte sesongen rekordtidlig neste år, allerede i slutten av januar, i Qatar. Etter det blir det en ny treningsamling på Gran Canaria før sesongen i Europa starter tidlig i mars.

Hovedfokus på denne samlingen har vært å samle timer gjennom 5 timers langturer, men jeg har også hatt en del bakkeintervaller, typisk 4 minuttere, og lengre styrketråkk, innebygd i langturene. Jeg er fornøyd med gjennomføringen av alle øktene, har fått gjort det jeg hadde på planen og har også fått tid til et par kaffe-stopp i solen. Det er veldig mange små, koselige kaffebarer i småbyene her og en kopp kaffe og is koster jo bare 2 euro..

Man møter også mange syklister langs veiene her og forrige søndag var jeg med på den lokale sykkelklubbens fellestrening (kun mannfolk). Det gikk veldig greit, men i og med at de ikke kan engelsk, og jeg ikke kan spansk, så fikk jeg meg en overraskelse underveis. Plutselig så satte de opp tempo noe veldig og begynte å støte på hverandre. Jeg tenkte at det sikkert var noen som skulle vise seg frem litt og tok det rolig. Men brått var jeg bakerst og alle syklet som gale for å ta igjen de som støtet. Jeg hadde ikke noe valg enn å henge meg på og lurte på hva dette var for noe og om resten av turen skulle gå slik. Det viste seg at vi var inne i en runde hvor de alltid lekte «førstemann til broen». De innebar maks kjøring i en halvtime for å være førstemann på toppen av en bru ved Murcia. Jeg fikk meg et bra fartsdrag og etterpå et klapp på ryggen fra mannfolka for å ha hengt med. Moro var det ihvertfall.

Noe annet jeg liker veldig godt med området rundt Alicante er biltrafikken. De fleste bilistene tar faktisk hensyn til at det er syklister i veiene og det står skilt på siden av veiene med «Hold 1,5 m avstand fra syklistene».
Med mange mil og timer i beina kan jeg fornøyd snart sette kursen hjemover. Neste uke skal det opereres. Jeg har noe som heter VCD, vocal cord dysfunction, en feil med stemmebåndene, pluss noen ekstra folder foran de. Dette plager meg når jeg puster tungt. Disse skal fjernes med laser og flere sier at de har mindre plager etter å ha gjennomført operasjonen. Jeg får se om det gjelder for mitt tilfelle. Så håper jeg det leges raskt slik at jeg slipper å lage smoothie av julematen..

Håper dere hadde en super samling i helga. Tren godt og nyt julen! Emile Moberg, signatur