Brød og sirkus

Publisert: 02.12.2012
- Anett Gunnerud & Fred Voldset
Å ta seg en murer, er det noe som heter. Ikke en typisk Team Sepura aktivitet, men vi har ihvertfall fått ombord en av de raskeste murerne i landet. Dansk er han også, så sammenligningen er ikke helt på jordet. Flemming Kristiansen er en av våre nye ryttere. Flemming kjører MTB for brødgutta og jentene i Team United Bakeries og mønstrer i tillegg på Sirkus Sepura. Med det får vi inn både kjørestyrke og erfaring.

Fra en idrett for utpregede individualister til et prosjekt der lagets resultater er det eneste av betydning - en omstilling for deg?
Har kjørt mye ritt på landevei, også som lag sammen med Rye Express. Å kjøre rulle er ikke noe ukjent for meg og jeg har alltid vært glad i den følelsen lagsprestasjoner gir. Tror også det er slik at en får lyst til å gi noe tilbake, når en blir tatt godt imot i et nytt prosjekt.

Fra MTB til landevei, hva var det som gjorde at du fikk lysten på et slikt prosjekt?
Det er riktig at jeg har kjørt mye MTB, men mye av treningen der ligger også på landeveien. Det er der man bygger opp trykk i pedalene. I fjor ble det ikke mye MTB, da Norseman var hovedmålet. Så da dere syklet Lillehammer-Oslo i år syklet jeg 180 km x 2, fra Austbydgde til Eidsfjord og retur dagen etter. Så når nytt prosjekt var på trappene og forespørselen kom, kom også lysten til å være med og bidra.

Du har vært med på f.eks. Lillehammer-Oslo med TUB tidligere, men da mer som et sidespor til terrengsyklingen? Hva blir de største forskjellene ved å gjøre dette med Team Sepura?
Jeg vil nok ikke kalle det et sidespor, heller noe som ga ny giv og motivasjon. Med Team Sepura blir det en fantastisk mulighet til å møte nye "gærninger"! Forskjellen blir det å kjøre rulle med helt nye mennesker. Om ingen er ute etter asfalteksem, så kommer dette til å gå bra...

En bunch med jenter på hjemmebane, Team United Bakeries og Team Sepura - du rekker over alt?
Så lenge fruen og jentene er der og støtter opp og synes det er moro, så går dette helt fint. Det er viktig å legge tilrette for en effektiv hverdag, så vi har bl.a. et eget treningsrom hjemme med alt som en behøver. Så jeg trener med jentene rundt meg hele tiden.

Vi skal under timen på 50 km før prosjektet er over. Mulig for en gjeng middelaldrende menn?
Det er vel som med en god vin - en blir bare bedre med årene... Har alle en god dag er ingenting umulig for denne gjengen - det tror jeg ble bevist allerede i år.

"Det er når det gjør vondt du lærer deg selv å kjenne" er ett av dine motto. Du har tenkt å bli godt kjent med deg selv i løpet av våren..?
Har vært med på mye rart, så jeg vil si jeg kjenner meg sjøl fysisk ganske godt allerede...Les også rytterprofilen til Flemming Kristiansen »
Emile Moberg, signatur